Setmanari d'informació local - 138 anys

Ciudadanos carrega contra Picornell per rebre en audiència Carme Forcadell

16559

Ciudadanos (Cs) ha criticat aquest dijous que el president del Parlament de les Illes Balears, Baltasar Picornell, rebi en audiència a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. «Un president del Parlament no pot rebre en audiència a una persona que està investigada per delictes de sedició, rebel·lió, prevaricació i malversació de fons públics. Per més que aquesta persona hagi estat també presidenta d'una cambra autonòmica», ha protestat el portaveu i diputat de Ciudadanos, Xavier Pericay.

Per Pericay el president Picornell «pot reunir-se amb qui vulgui, però ha de saber que la seva agenda s'identifica inexorablement amb la de la institució». Per això, el diputat ha insistit que «els seus actes han d'estar guiats a tot moment per la neutralitat ideològica que comporta el càrrec». «No sembla que convidar a Forcadell sigui la millor forma d'evidenciar aquesta imparcialitat», ha afegit.

Així mateix, Pericay s'ha mostrat «preocupat» perquè el president «confongui la seva activitat institucional amb la qual podria tenir com a dirigent d'un partit polític» i ha advertit que «no és la primera vegada que succeeix». «El passat 11 de setembre ja es va significar per anar als actes de la Diada, fortament marcats pel desafiament independentista», ha denunciat el portaveu de Cs, recordant que Forcadell es troba en llibertat provisional sota fiança «acusada de delictes d'una gravetat extrema». «Picornell hauria d'entendre que ha agafat un camí equivocat, un camí que afecta negativament a la imatge del Parlament. Pel bé d'una institució que ens representa a tots, confiam que sigui capaç de redreçar-ho», ha conclòs Pericay.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.