Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern aprova una oferta d'ocupació de prop de 4.000 places de personal sanitari

16441

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres una oferta d'ocupació pública de 3.876 places de personal del Servei de Salut (IbSalut) amb l'objectiu «d'enfortir i millorar l'assistència sanitària de la xarxa pública». La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha explicat que del total, corresponents a 104 categories professionals diferents, 3.456 places corresponen a torn lliure i 420 a promoció interna.

Per categories, es convoquen principalment places d'infermeria (874), d'auxiliars d'infermeria (559), d'auxiliars administratius (324) i de medicina de família d'Atenció Primària (158). La totalitat de les places es proveiran durant els pròxims tres anysAmb aquesta aprovació, ha indicat Costa, es ratifica l'acord aconseguit per la Mesa Sectorial de Sanitat el 13 de desembre, amb el suport majoritari dels agents socials.

Des de l'inici d'aquesta legislatura s'han ofert un total de 5.170 places. D'elles, 228 corresponen a l'any 2015, 454 a l'any passat, 612 de gener d'aquest any i les 3.876 d'aquesta convocatòria. Amb aquesta política d'estabilització de l'ocupació, el Govern pretén disminuir la precarietat i recuperar els drets dels treballadors públics que foren retallats en la legislatura passada, a més d'enfortir la xarxa sanitària pública, ha dit Costa.

Actualment gairebé el 40 per cent del personal del Servei de Salut té caràcter temporal, un percentatge que amb aquesta darrera convocatòria es podrà rebaixar fins al 8 per cent, aproximadament. Respecte al requisit del català Costa ha recordat que es poden fer excepcions que, per exemple, per al cas de les auxiliars d'infermeria «a priori no sembla ser una de les categories deficitàries». En aquest sentit, ha volgut traslladar un missatge «d'absoluta tranquil·litat» pel que fa que es puguin cobrir totes les places ofertes amb el requisit del català.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.