Setmanari d'informació local - 138 anys

La finca de Son Real serà rehabilitada mitjançant tècniques de construcció sostenible

16295

L'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) ha contractat, a través d'un programa del Servei d'Ocupació de les Balears (SOIB), a deu treballadors majors de 30 anys per al projecte de rehabilitació de la finca pública de Son RealEls consellers de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, han visitat aquest dilluns a aquests treballadors, contractats mitjançant el Programa 30.

A través d'aquest projecte, els beneficiaris han subscrit contractes d'aprenentatge, amb una durada de deu mesos, que combinen més de 1.400 hores de formació i d'experiència pràctica, amb una inversió pública de 160.525 euros. Concretament, els treballs a la finca de Son Real començaren el març de 2017 i finalitzaran abans d'acabar l'any. A més de la rehabilitació, cerca recuperar els coneixements i les tècniques sostenibles i tradicionals que feren possible la construcció dels seus elements patrimonials, segons ha indicat la Conselleria de Medi Ambient.

En la visita d'aquest dilluns, els consellers han fet un recorregut en el qual s'han explicat el camp de pràctiques, la sala de proves i assajos, i les reformes que s'han efectuat en la nau agrícola i principal; també han vist els treballs actuals de recuperació de la canaleta d'aigües pluvials. «Aquestes obres són una recuperació del nostre patrimoni en unes cases que foren emblemàtiques, que es compraren amb el primer impost de turisme sostenible i que durant aquests anys han tengut un ús agrari. A més, feim valdre que s'estan recuperant amb els programes de formació», ha celebrat Vidal.

Amb aquest, són quatre els projectes d'interès general o social que l'Ibanat està desenvolupant a Mallorca; els altres estan a la finca pública de Menut, a l'àrea recreativa de Son Orlandis, a Eivissa, i a Can Marroig (Formentera), en el marc del Programa 30 d'ocupació i formació del SOIB per a majors de 30 anys. La inversió total d'aquests projectes és de 804.813 euros. La Conselleria de Treball, a través del SOIB, ha destinat en 2017 un total de 10 milions d'euros a la convocatòria de projectes mixts d'ocupació i formació per cobrir dues línies: la del Programa 30, dirigit a persones de 30 anys o més en situació de desocupació (7 milions d'euros), i la de menors de 29 anys que estan també desocupades (3 milions d'euros).

El conseller de Treball, Iago Negueruela, ha explicat que l'objectiu d'aquests programes és «millorar les aptituds i les competències professionals de les persones que participen, al mateix temps que es duen a terme projectes d'interès general o social». El 2016, mitjançant el Programa 30, es duran a terme 28 projectes a les Balears, que han beneficiat 280 persones en atur. La Conselleria preveu tancar el 2017 amb xifres similars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.