Setmanari d'informació local - 138 anys

Bel Busquets és la nova vicepresidenta del Govern i consellera de Turisme

Amb Busquets es conforma el Govern més «feminitzat» de la història de les Balears

16291

La fins ara portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha promès aquest dilluns el seu càrrec com a nova vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme del Govern per la seva «consciència» i «honor» i en «lleialtat al Rei d'Espanya per «imperatiu legal» i «sense renunciar al fet que els pobles de les Illes puguin decidir el seu futur lliurement».

Busquets s'ha expressat així en un acte que ha tengut lloc en la capella del Consolat de Mar en presència de tots els consellers del Govern i de la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, entre altres autoritats polítiques i civils. Després de la presa de possessió, Armengol ha intervengut i ha destacat que aquest canvi servirà per «reforçar el compromís amb els ciutadans» i ha assenyalat que «el relleu es produeix després d'una situació no buscada», després de la dimissió de Biel Barceló.

Sobre l'exvicepresident, la cap de l'Executiu ha destacat que la seva decisió «l'honra» i ha agraït «el seu lliurament i treball» en el seu «constant exercici de compromís amb aquesta terra». «Ha deixat el llistó molt alt», ha assegurat Armengol.

Armengol: «És el Govern amb més dones»
D'altra banda, la presidenta ha assenyalat que el seu és, amb una proporció de set a quatre, «l'executiu que més dones té en la història democràtica». A més, ha definit a Busquets com «una dona valenta i amb il·lusió». Posteriorment, davant els mitjans de comunicació, Busquets ha dit que com a consellera donarà «continuïtat a les polítiques» que estava desenvolupant Barceló amb «tan bon resultat».

Busquets es reunirà amb el sector hoteler després de Nadal
Respecte a quan es reunirà amb el sector hoteler (que no ha estat present en l'acte perquè tenia la seva assemblea i el seu menjar de Nadal) ha dit que, com que ara ve el debat de Pressupostos, després de Nadal tendran «els primers contactes amb tot el sector econòmic i social».

Demanada per si és una persona «antiturisme» ha remarcat que ella no s'ha manifestat així i que té «clar» que «el turisme és el motor econòmic» de les Balears. A més, ha assegurat que les polítiques que s'estan desenvolupant, d'acord amb els 'Acords pel Canvi', aposten perquè el «turisme avanci cap a la sostenibilitat».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.