Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell celebra a Alaró el pregó de la Diada oficial de Mallorca

16253
Pregó de Carlos Garrido a la Diada de Mallorca que organitza el Consell. | Consell de Mallorca

El Consell de Mallorca ha celebrat aquest dissabte en el municipi d'Alaró el pregó, a càrrec de l'escriptor i periodista Carlos Garrido, de la Diada oficial de Mallorca, que tindrà lloc el 31 de desembre.

Així mateix, Garrido ha destacat la importància de connectar amb l'«essència mallorquina malgrat els signes de la Mallorca contemporània, sent conscients d'on venim i qui som».

L'acte també ha comptat amb la participació del president del Consell, Miquel Ensenyat; el batle d'Alaró, Guillem Balboa, i el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado.

Per part seva, Ensenyat ha iniciat el discurs fent referència al pregó, mentre que Balboa ha agraït a Alaró per haver estat el primer municipi a acollir-ho. A més, Jurado ha explicat que «la Diada de Mallorca, per primera vegada en més de 300 anys se celebrarà el 31 de desembre». «Amb la intenció de celebrar-la com toca, l'hem volgut treure de Palma, enguany hi haurà actes en 14 municipis», ha afegit.

Activitats

Els assistents s'han reunit a la plaça de la Vila d'Alaró per escoltar el pregó i participar en la trobada de grups de gegants, de 'xeremiers' i de la batucada. En aquesta línia, també s'ha pogut veure l'obra teatral de la companyia Cultural.ment 'Estelles i talaiots', interpretada per Rodo Gener i Xavi Núñez, amb la música de Mariona Forteza i direcció de Garrido.

Finalment, durant tot el mes de desembre la Diada oficial ofereix diverses propostes culturals, lúdiques, esportives i institucionals que culminaran el 31 de desembre amb la participació del Consell de Mallorca i els batles de l'illa a la comitiva de l''Estandard'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.