Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida dóna el sus a una campanya nadalenca per promoure l'adopció responsable d'animals

16243
Imatge de la campanya 'Aquest Nadal salva una vida' d'EUIB. | EUIB

Esquerra Unida Balears (EUIB) ha llançat la campanya 'Aquest Nadal salva una vida' per sensibilitzar de la problemàtica que amaga la compra compulsiva d'animals a les tendes i ha instat els ciutadans a fomentar l'adopció responsable.

Així ho ha explicat el coordinador de l'àrea animalista d'EUIB a Balears, Guillermo Amengual, qui ha expressat que «la compravenda d'animals de companyia és una alternativa cruel, una pràctica que fomenta un negoci que maltracta els animals privant-los de llibertat i tractant-los com una simple mercaderia», segons ha dit.

En aquesta línia, des de la formació d'esquerres han defensat «l'alternativa d'adoptar els nombrosos cans i moixos que esperen una família en les caneres i refugis».

Objectivació

«Durant aquestes festes, com succeeix cada any, milers d'animals seran regalats com si es tractés d'objectes, no tenint en compte que són éssers que sofreixen i senten com nosaltres. Aquestes compres compulsives, irresponsables i capritxoses generen posteriorment l'abandonament de milers de cans, moixos i altres animals com conills o hàmsters i animals exòtics. Per això demanam un Nadal sense regalar animals», ha comentat Amengual.

Des de la formació han considerat que «si se fomenta l'adopció responsable d'animals de companyia en comptes de la seva compra, aquest problema podria començar a albirar una possible solució». Però per a això, és imprescindible que la població estigui «al corrent del fenomen que s'amaga darrere dels negocis de compravenda d'animals», ha conclòs el portaveu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.