Setmanari d'informació local - 138 anys

GOB: «El Govern menteix sobre la legalització de les urbanitzacions de platja d'en bossa»

Josep Marí Ribas ha de dimitir de batle de Sant Josep de manera immediata»

16219

El GOB ha tornat a criticar durament la disposició transitòria 14 de la llei d'Urbanisme aprovada pel Parlament i ha afirmat que es tracta d'una llei «descaradament admesa a mida de la família Matutes». En aquest sentit, asseguren que no només «legalitza i empara les gravíssimes il·legalitats comeses en primera línia de costa a l'illa d'Eivissa, sinó que ben probablement persegueix cobrir les esquenes del Batle que l'ha proposada al parlament, Josep Marí Ribas i, probablement, de la seva predecessora, Neus Marí».

Segons han assenyalat des de l'entitat ecologista, a l'interior dels sòls que es pretén regularitzar «s'haurien pogut atorgar, en els darrers anys i, fins i tot, durant l'any en curs, un nombre indeterminat de llicències d'obra major que, en trobar-se a sòl rústic i no edificable, serien il·legals». En aquest sentit, els ecologistes han explicat que per a l'atorgament d'aquestes llicències s'hauria d'haver prescindit del procediment administratiu reglat, «cosa que les faria nul·les de ple dret i podria posar als responsables en una situació molt compromesa des del punt de vista de les responsabilitats administratives i penals».

És per això que des del GOB han denunciat que emprar el Parlament «per tapar aquests casos, que presumptament podrien tenir rellevància penal pels responsables és un escàndol majúscul». I han lamentat que el Director General de Territori parli «d'interès públic», ja que ho consideren un insult «a la intel·ligència i a la ciutadania». Sobre aquest punt han volgut aclarir que no seria possible demanar la demolició d'obres que són infraccions prescrites i que no es poden indemnitzar obres il·legals als sòls rústics des de fa prop de dues dècades.

Per la seva banda, des del GEN-GOB Eivissa ha demanat reiteradament a l'Ajuntament informació de les llicències atorgades a l'interior d'aquests sòls, «sense haver rebut cap resposta al respecte, tot i estar obligat l'ajuntament, ja que la llei reconeix l'acció pública en matèria urbanística». El GOB ha destacat que s'han duit a terme «importants obre» als complexos turístics de Sal Rossa i Platja d'en Bossa.«Si tenen llicència, és il.legal, si no en tenen, l'ajunatment no ha perseguit les noves infraccions», han aclarit.

Igualment, han assenyalat que malgrat el GEN-GOB no ha aconseguit la informació requerida a l'Ajuntament al respecte, «existeix la possibilitat que aquesta institució hagi rebut notificació de la interposició d'algun recurs contenciós o fins i tot d'alguna querella criminal», fet que, des del GOB consideren que hauria fet precipitar una fórmula de legalització de les infraccions comeses, «tant per part dels promotors com per part del mateix Ajuntament». «No les de fa 30 anys, sinó les que s'han comès continuadament fins al 2017», han concretat.

És per aquest motiu que des del GOB han considerat que la presidenta Francina Armengol, «no només ha de derogar de forma fulminant la Disposició transitòria 14 de la llei d'urbanisme, sinó que ha d'instar a Josep Marí Ribas, batle de Sant Josep, a dimitir immediatament del seu càrrec i obrir una investigació dels fets per depurar responsabilitats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.