Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell assumirà les competències de litoral, joventut i promoció turística

16159

La Conferència de Presidents ha acordat aquest dimecres que el Consell assumeixi competències sobre el litoral, joventut, igualtat i promoció turísticaSegons ha explicat la institució, durant la trobada s'ha plantejat un calendari per transferir aquestes competències abans que acabi la legislatura.

La més immediata serà la de Promoció Turística, seguidament en els primers mesos del 2018 es transferirà Joventut i més endavant es realitzarà el traspàs de les competències autonòmiques sobre el litoral. De manera paral·lela, han explicat des del Consell, s'està treballant amb l'executiu per aprovar una nova Llei de Consells Insulars.

«El nostre objectiu és fer complir l'Estatut i assumir plenes competències per gestionar des de la proximitat», ha manifestat el president del Consell, Miquel Ensenyat. En aquest sentit, Ensenyat ha recordat que no renuncia a ampliar les àrees de gestió i que seguirà negociant al respecte, ja que continua reclamant les competències en matèria de transport terrestre. «Si gestionam els serveis ferroviaris i les línies de bus podrem executar un pla global de mobilitat», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.