Setmanari d'informació local - 138 anys

Els hotelers promouen un pla d’actuacions contra el «turisme incívic» a l’Arenal

16073

L'Assemblea de l'Associació dels Hotelers de l’Arenal ha aprovat un pla d'actuacions contra el turisme incívic per millorar la imatge de la destinació. Aquestes actuacions, que es desenvoluparan en els pròxims mesos, s'han concretat en una reunió monogràfica per tractar el problema dels comportaments incívics a la zona.

Fins a la data un total de 43 establiments, que representen més de 15.000 places hoteleres (la meitat de les associades), han efectuat inversions milionàries de reforma que han permès un augment de categoria de molts d'ells. Des de l'associació han explicat que aquesta estratègia per millorar el producte turístic «és incompatible amb determinada oferta d'oci que promou la venda d'alcohol barat i el turisme de borratxera».

«Un model sostenible i socialment responsable precisament de la modernització de tots els sectors: comerç, restauració i oferta complementària i oci nocturn», ha recordat l‘Assemblea. Des de l'entitat i les associacions veïnals de Can Pastilla i l’Arenal es promourà una plataforma per abordar una estratègia comuna per frenar aquesta mena de comportaments. Entre altres accions, estan col·laborant amb l'Ajuntament de Palma en l'elaboració d'una ordenança cívica que permeti tipificar i sancionar aquestes conductes, que «perjudiquen greument la imatge de la destinació i impedeixen la convivència pacífica amb els residents», segons els hotelers.

A més, l‘Assemblea ha reivindicat la necessitat d'un apartat específic per a l’Arenal «donada la seva consideració com a zona turística madura». En aquesta mateixa línia, l‘Assemblea intensificarà les reunions de les seves comissions de Neteja i Seguretat amb els respectius responsables municipals per traslladar aquest problema. Així mateix, i en col·laboració amb l'associació d'empresaris ‘Palma Beach’, es començarà a desenvolupar una estratègia cultural i esportiva específica per a l’Arenal, amb l'objectiu d'atraure nous segments de mercat «capaços d'aportar valor afegit a la destinació».

Per tot això, l‘Assemblea ha manifestat que redoblarà els seus «esforços en l'aposta per un turisme de qualitat i cívic, que dignifiqui la destinació i fomenti una convivència saludable amb els residents a la zona i amb la resta de veïnats de Palma i Llucmajor».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.