Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern viatja a Itàlia per conèixer la gestió de la plaga de la 'Xylella'

16037
Un arbre afectat per 'Xylella fastidiosa'. | Arxiu

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca viatja aquest dilluns a la regió italiana d’Apúlia, lloc on es va detectar el primer cas de Xylella fastidiosa, per conèixer la gestió que fan les autoritats fitosanitàries regionals en aquesta àrea que comprèn 110 km de zona infectada i prop de 30 km de zones d’amortiment i contenció.

Segons ha explicat aquest dissabte el Govern, la delegació de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia, formada per tècnics i responsables polítics, visitarà dimarts la zona més infectada per observar l’extensió de l’epidèmia i l’efecte de la infecció en diferents espècies de plantes autòctones i olivera.

Així mateix, s’observaran proves de camp dedicades a la recerca de fonts de resistència i es visitaran els laboratoris i hivernacles de l’IPSP-CNR (Institut per a la Protecció Sostenible de les Plantes – Consell Nacional de Recerca d’Itàlia) per obtenir «una visió general sobre les activitats de recerca, i especialment sobre allò relacionat amb les inoculacions del bacteri per a la recerca de varietats resistents o tolerants al bacteri».
 
Pla d'erradicació

Les autoritats fitosanitàries regionals presentaran dimecres a la delegació balear el pla de seguiment amb les accions d’eliminació d’exemplars afectats i la problemàtica en la implementació del pla d’erradicació, així com l’observació de simptomatologia als diferents cultius afectats. «Aquest dia es visitarà també la zona d’amortiment i contenció, en què el servei de protecció de plantes centra la major part dels esforços de contenció (seguiment i eliminació dels arbres)», ha explicat el Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.