Setmanari d'informació local - 138 anys

Recuperació de la natura: Neixen les primeres cries de tortuga mediterrània en captivitat

El GEN-GOB i el COFIB col·laboren en la recuperació de tres espècies silvestres

16019
Les primeres cries en captivitat de tortuga mediterrània han nascut en el nucli zoològic a Can Toni d’en Jaume Negre. | CAIB

Les primeres cries en captivitat de tortuga mediterrània han nascut en el nucli zoològic a Can Toni d'en Jaume Negre, finca que custodia el GEN-GOB i que treballa amb el COFIB (Consorci per la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears) per recuperar aquesta espècie, així com la geneta i el capgròs de calàpet.

Segons ha explicat el Govern, «l'any 2015 es varen introduir, en aquesta finca de Sant Llorenç de Balàfia, a Eivissa, una vintena de mascles de tortuga mediterrània al nucli zoològic i, en comprovar-se la seva bona adaptació, el 2017 s'hi introduïren les femelles, que varen pondre els ous al mes de juny».

«L'espai on hi ha els animals és un ample recinte tancat amb vegetació necessària per alimentar-se, així com diversos cocons on poder beure i remullar-s'hi», ha afegit l'Executiu.

Recuperació de la geneta

A banda de les tortugues, el COFIB i el GEN-GOB col·laboren en la recuperació de la geneta, «l'únic mamífer carnívor silvestre que es manté a Eivissa i que, després de la desaparició del mart, és un regulador imprescindible dels ecosistemes i un controlador dels rosegadors que hi ha a l'illa».

La finca, tal com ha explicat el Govern, també ha realitzat aquesta primavera una introducció experimental de capgrossos de calàpet, un gripau protegit que a tot l'Estat només es troba a les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.