Setmanari d'informació local - 138 anys

Busquets: «L'Estat espanyol està en contra de la nostra sobirania i l’autogovern»

15955

La portaveu del Grup Parlamentari MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha considerat que la decisió del Tribunal Constitucional espanyol de suspensió cautelar de diversos preceptes de la Llei Balear de regulació de les corregudes de toros, coneguda com a llei de 'toros a la balear', demostra que «l'Estat espanyol està en contra de la nostra sobirania».

«Veim que l'Estat espanyol està en contra de la nostra sobirania, tant a l'hora de desenvolupar lleis, com a l'hora de donar-nos el finançament que ens pertoca. És un atac més cap a la sobirania i l'autogovern de les comunitats»,  ha lamentat la diputada, qui ha defensat que les Balears, igual que han fet altres comunitats autònomes, «assumeix la seva competència de regular el benestar animal i per això ha fet una llei que protegeix el benestar dels animals», ha afirmat.

A més, Busquets ha recordat que el PP l'any 1992 ja va fer «un pas endavant de regular el benestar animal» i ha explicat que el que ha fet ara el Govern espanyol ha estat «fer un pas cap al segle XXI i superar l'època ‘Goyesca’ que encara pateix l'Estat espanyol». «Les corregudes de toros, així com estaven fins ara, no són cultura, són tortura», ha asseverat la parlamentària ecosobiranista sobre aquest tema.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.