Setmanari d'informació local - 138 anys

Urbanisme suspèn l’atorgament de llicències a una part de la façana marítima de Palma

15949

El Consell de Gerència d’Urbanisme de Palma ha aprovat aquest dimarts suspendre la tramitació o l’aprovació de plans de desenvolupament i l’atorgament de tota classe d’autoritzacions i llicències a una part de la façana marítima, en concret a l’àmbit que comprèn la zona de la primera línia (Joan Maragall amb avinguda Torres Llavaneres) i dos solars que es troben a la zona de Nou Llevant. La suspensió es traslladarà al proper ple del mes de desembre perquè sigui aprovada i a partir d’aquest dimarts ja és efectiva. Té una durada d’un any o fins a l’aprovació inicial de l’instrument de planejament que es defineixi.

El regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Jose Hila, ha volgut remarcar que ara s’obre un període de negociacions per tornar a definir la modificació puntual d’aquesta zona, que afecta quatre parcel·les que pertanyen en el tram de primera línia a Endesa, Mapfre i Emaya i a la zona de Nou Llevant, a Mapfre i Endesa.

Sentència
La mesura es produeix arrel de la sentència número 134 de 29 de març de 2017 del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, de la Sala Contenciós Administratiu, que es va declarar disconforme amb l’ordenament jurídic que aprovà la modificació puntual del PGOU de Palma al Sector Llevant/Façana Marítima que l’Ajuntament va aprovar el 2009. Davant aquesta sentència, l’Ajuntament va interposar recurs de cassació, que la Sala Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem no va admetre. El TSJIB va basar la seva decisió en la insuficiència de l’estudi Econòmic i Financer que es va aportar i la infracció del principi d’equidistribució de beneficis i càrregues en aquesta unitat. Amb aquesta sentència, es retorna al planejament previst al Pla Busquets i vigent abans de 2009.

S’exclou de la suspensió la zona la parcel·la de titularitat municipal amb qualificació d’equipament que confronta els carrers Joan Maragall, avinguda Gabriel Alomar i l’avinguda Torres Llavaneres. Aquesta zona queda exclosa perquè ja es preveia, abans de la modificació, que es destinés a equipament municipal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.