Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament i el Consell acolleixen Selay Ghaffar activista feminista d'Afganistan

15919

El president del Parlament, Baltasar Picornell, i el president del Consell, Miquel Ensenyat, han rebut aquest dilluns en audiència a la portaveu del Partit de la Solidaritat d'Afganistan, Selay GhaffarSegons han explicat ambdues institucions, l'activista ha vengut a Europa convidada per diferents organitzacions «per denunciar les reiterades violacions dels drets humans i de les dones».

Amb motiu de la seva visita, en la tarda d'aquest dilluns el Parlament ha acollit una taula rodona sobre la situació dels drets humans a l'Afganistan.

Poble Sahrauí

D'altra banda, el president del Consell ha rebut en audiència al representant del Poble Sahrauí a les Balears, Sidahmed LualiDurant la trobada, s'ha reiterat el compromís de seguir col·laborant de manera conjunta i Ensenyat ha recordat que el Consell, a través del Fons mallorquí de cooperació i solidaritat dóna suport a diferents programes.

Actualment, conjuntament amb una ONG de Mallorca i el Ministeri de Salut, es dóna suport a la gestió de la salut infantil i materna amb un projecte que compta amb un pressupost de 80.000 euros. El projecte dóna continuïtat al suport en un programa, que es va iniciar el 2001, i aquest any preveu l'assessorament tècnic del personal sanitari; l'organització i gestió de tallers de nutrició en tots els dispensaris; el finançament d'una part dels sous del personal sanitari; la construcció d'un nou dispensari.

«En un medi molt hostil pel clima s'afegeix l'existència d'aigües de baixa qualitat a causa de la contaminació fecal i la concentració de soluts i metalls en proporcions no acceptables per al consum humà, i condicions higièniques precàries», ha explicat Ensenyat.

Els beneficiaris directes seran tots els menors de cinc anys (prop de 15.000 nens), 130 treballadors sanitaris i els sis dinamitzadors dels tallers de nutrició.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.