Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Editorial Barcino presenta el 14 de desembre les novetats de Llull a Palma

El gran acte tendrà lloc a les set del vespre al convent de Sant Francesc

15903

Editorial Barcino, segell de la Fundació Carulla, organitza un gran acte de presentació de les darreres novetats de Ramon Llull publicades, i ho fa a la ciutat on nasqué, Palma. Serà el proper dijous 14 de desembre, a les set del vespre, al convent de Sant Francesc, on està enterrat el beat. L’esdeveniment vol posar de relleu la publicació de tres obres lul·lianes cabdals que Barcino ha publicat recentment i destacar la relació de l’autor amb l’illa de Mallorca, on va créixer i va fer diverses estades al llarg de la seva vida.

L’acte contarà amb la participació de Joan Santanach, filòleg medievalista i editor de la Barcino, que presentarà el Romanç d’Evast e Blaquerna i el Llibre de meravelles, i amb Sebastià Alzamora, amb qui Santanach conversarà sobre la seva adaptació al català actual del Llibre d’amic i amat. El toc musical i artístic l’afegirà el grup de glossa de l'Associació Cultural Glosadors de Mallorca que intervindran al llarg de l’acte i versionaran Llull. 

Llibre d’amic i amat: perles poètiques i al·legòriques

El Llibre d’amic i amat és el text més conegut de Llull i, segurament, el més místic. Ara Barcino l’apropa en la llengua d’avui amb rigor i fidelitat dins la col·lecció Tast de Clàssics, de la mà de Sebastià Alzamora, que ha estat reconegut en el camp de la poesia i la narrativa –ha rebut, entre d’altres, el premi Carles Riba de poesia, i el Josep Pla i el Sant Jordi de narrativa, i ha estat traduït a set llengües– i és un reconegut articulista a diversos mitjans de comunicació.

Les novel·les de Llull: Blaquerna i Llibre de meravelles

Tot i que el gènere no existia, el Romanç d’Evast e Blaquerna és considera la primera novel·la escrita en llengua catalana. Fins ara, només era disponible en edicions crítiques, és que això que Barcino la publica en una edició assequible i manejable, destinada tant al públic general com als estudiants universitaris i d’ensenyament secundari. L’altra novetat editorial és el Llibre de meravelles, que narra les aventures de Fèlix, el protagonista, enviat pel seu pare a recórrer el món i a meravellar-se de l’actitud dels homes, que no actuen com correspondria. L’obra, a través de la ficció narrativa i de centenars de relats breus, ofereix una àmplia visió sobre la comprensió medieval del món.

Una desena de llibres per l’Any Llull

L’Editorial Barcino volgué sumar-se al setè centenari de la mort de Llull, celebrat el 2016, amb la publicació d’una desena de títols lul·lians, que s’han editat en les diverses col·leccions que duu a terme per tal de fer arribar els textos de Ramon Llull a tots els públics, des dels més especialitzats als qui vulguin conèixer-lo per primera vegada. Els títols publicats han estat Arbre exemplifical i Accidents d'amor en català actual, Vida de mestre Ramon i el Desconhort de nostra Dona, i el recull d’articles d’experts Ramon Llull. Una petjada de set segles. A més, s’han coeditat les traduccions a l’alemany de l’Arbre de filosofia d’amor i la Doctrina Pueril, a l’anglès del Blaquerna i la Vida de mestre Ramon, i al castellà d’aquesta última.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.