Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern adverteix: Hi haurà depuradora a Can Picafort

15879
Imatge d'una depuradora de Mallorca. | dBalears/Arxiu

L'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua) impugnarà l'acord del ple de Santa Margalida pel qual es resol, de manera unilateral, el conveni subscrit entre ambdues parts per possibilitar la construcció d'una nova depuradora al terme municipal per tractar les aigües residuals de Can Picafort.

D'aquesta manera, segons ha manifestat aquest dissabte el Govern, «el conveni continuarà vigent fins que hi hagi una sentència judicial per evitar un retard afegit als set anys que ja du la construcció d'aquesta infraestructura per part del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, que la va declarar d'interès general el 2010 i que suposa una inversió de 14 milions d'euros a la comunitat autònoma en matèria d'aigua».

Segons CAIB, «un altre retard suposaria agreujar els problemes que es generen actualment a s'Albufera de Mallorca i amb tota probabilitat a la badia d'Alcúdia, per la manca de capacitat de depuració de les instal·lacions de la zona». «I és que les aigües residuals de Can Picafort, actualment es condueixen a la depuradora de Muro que retorna les aigües tractades al torrent de Son Bauló, on s'infiltren. La infraestructura, però, data de 1988 i, ja l'any 2001 es va detectar la necessitat d'ampliar la capacitat de tractament», ha explicat.

Tramitació ambiental

La tramitació ambiental del projecte de la nova depuradora va finalitzar el passat mes de juliol i el Ministeri n'està duent a terme l'adaptació tot i que amb certa lentitud mentre persisteixen els problemes de males olors generats per la instal·lació durant la temporada alta i els efectes directes sobre el Parc Natural de s'Albufera, que es donen al terme municipal de Muro.

A més, segons ha sentenciat el Govern, «tenint en compte que els impactes sobre la mar es mesuren pel que fa a la conca és més que probable que el deficient tractament de les aigües depurades estigui afectant la qualitat de les aigües de la badia d'Alcúdia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.