Setmanari d'informació local - 138 anys

#RamonLlull, ara en 3D

La UIB i IB3 coprodueixen una sèrie d'animació sobre el savi mallorquí per fer conèixer la seva figura als més joves

15867
Imatge del personatge de Llull en animació 3D. | UIB

La Universitat de les Illes Balears (UIB) i IB3 han coproduït la sèrie d'animació 'Ramon Llull', per tal de divulgar la figura del savi mallorquí entre els estudiants de primària i secundària.

La sèrie, la unitat LADAT d'Animació i Tecnologies Audiovisuals i supervisat per la Càtedra Ramon Llull de la UIB, s'ha estrenat públicament aquesta setmana al Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma.

Segons ha explicat la UIB, la sèrie, constituïda per set capítols de deu minuts, té en compte les característiques del públic infantil i adolescent, i ofereix «una imatge atractiva del personatge i una història en la qual el receptor es pot veure identificat fàcilment».

La història està ambientada en la darrera etapa de la vida de Ramon Llull, concretament en la seva darrera estada a Mallorca, l'any 1313. Els protagonistes principals són Ramon Llull, un nin i la seva mascota.

«La inesgotable curiositat i la dolçor del nin fan entendrir Ramon Llull, que explica, com si es tractàs d'un conte, tota la seva vida al nin, talment un padrí al seu net. D'aquesta manera, la sèrie mostra una imatge més propera i humana de Ramon Llull. La figura de la mascota permet introduir certs moments que aconseguiran un nivell més gran d'empatia amb l'espectador», ha assegurat la institució acadèmica.

El llenguatge és planer, s'ha adaptat al català contemporani, i la trama és viva i dinàmica, perquè el públic no es perdi en la complexa retòrica pròpia de la bibliografia lul·liana. El disseny combina l'animació 3D de darrera generació amb l'animació 2D.

Divulgació i rigor

El projecte de la sèrie, que compta amb el suport del Govern, el Consell i diversos ajuntaments de Mallorca, va començar el gener de 2016, a la Universitat de les Illes Balears, per mitjà de la Unitat d'Animació LADAT. El motiu fou la commemoració del setè centenari de la mort de Ramon Llull. Amb l'objectiu d'assegurar el màxim rigor sobre la seva figura, la producció ha estat supervisada per la Càtedra Ramon Llull de la UIB, que també ha col·laborat en l'elaboració del guió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.