Setmanari d'informació local - 138 anys

IB3 rodarà un documental sobre el Teatre Principal amb motiu del seu 160è aniversari

15831

La Fundació Teatre Principal de Palma i la radiotelevisió pública de les Balears, IB3, han signat un conveni de col·laboració amb motiu del 160è aniversari del Teatre.

Les dues institucions han acordat que l’ens públic donarà cobertura preferent de la programació del Principal. IB3 elaborarà una agenda cultural; realitzarà un programa des del Teatre Principal amb motiu d’algun esdeveniment; enregistrarà alguns concerts de la Sala Gran i la Sala Petita i elaborarà un programa documental sobre la història del teatre.

Per la seva banda, la Fundació del Teatre Principal s’ha compromès a cedir la Sala Petita i la Sala Gran per a diversos esdeveniments o presentacions que faci l’ens públic i també per fer alguns programes de ràdio i televisió.

Han signat el conveni Francesc Miralles, com a vicepresident de la Fundació Teatre Principal, i Andreu Manresa, director general d’IB3.

Tot i que ja existia un teatre conegut com a Casa de las Comedias des de 1667, va ser el 19 de novembre de 1857 quan es va estrenar l’edifici tal i com el coneixem, decorat pel mateix escenògraf del Liceu de Barcelona.

Després, l’edifici ha sofert moltes i diverses reformes, la darrera d’elles el 2007, quan es va dotar el teatre dels darrers avenços tecnològics, conservant l’aire del passat. Després d’un període de gestió privada, el 1980 passa a dependre del Consell de Mallorca.

Ara, després de centenars de representacions de teatre, òpera, sarsuela, dansa o revista, el Teatre Principal de Palma celebra els seus 160 anys amb diversos actes. IB3 té interès per donar a conèixer a través dels seus canals aquesta efemèride així com la història del Teatre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.