Setmanari d'informació local - 138 anys

STEI: «Enreden per aprovar les oposicions de Sanitat sense el requisit del català»

15813

L’STEI Intersindical ha manifestat aquest dijous que sospiten que «hi ha gent» que està «enredant» perquè les oposicions del Servei de Salut (IbSalut) es retardin i es puguin aprovar sense el requisit del català. Així, han censurat aquest dijous que tant «l'Administració com els sindicats presents en la Mesa Sectorial de Sanitat estan retardant (voluntàriament o no)» el calendari d'oposicions que es va marcar l’IbSalut.

Segons recorden, el juliol de 2017, quan es va aprovar l'oferta pública d'ocupació, l’IbSalut va informar que preveia convocar les oposicions a partir del mes d'agost. Per això, sospiten que, en tot aquest procés, hi ha gent que està «intentant embullar» amb l'objectiu que les convocatòries no surtin dins d'aquesta legislatura.

«L'explicació d'això podria ser que el PP i Ciudadanos han anunciat que, en cas de governar ells, tirarien enrere el requisit de català», asseguren. Per al sindicat STEI, això «sí que és polititzar la sanitat»: «Hi ha gent que no consent que es convoquin oposicions si no ho fa un govern amb qui tenguin afinitat ideològica».

Per la seva banda, el sindicat aposta per «no enredar més, i treure les convocatòries perquè es garanteixi la cobertura amb caràcter definitiu d'aquestes places», de manera que «sigui compatible amb la garantia de l'exercici dels drets lingüístics dels usuaris de l’IbSalut».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.