Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol: «L'excavació de la fossa de Formentera suposa un dia històric perquè es fa justícia»

15771

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dimecres que l'inici de l'excavació de la fossa comuna de Formentera suposa «un dia d'emocions, un dia històric perquè es fa justícia».

La líder de l'Executiu, qui ha visitat els primers treballs d'excavació, ha recordat que també va assistir a les exhumacions de Porreres o Montuïri «perquè volem estar a prop de la gent que va patir tant i tan injustament de tots els efectes que va tenir la dictadura i la guerra civil».

«Des del Govern teníem molt clar que s'havia de fer Justícia, reparar les famílies i dignificar la gent que va ser assassinada injustament», ha declarat.

La presidenta ha agraït la «unanimitat parlamentària» a l'hora d'aprovar la Llei de Fosses, cosa que ha permès treballar en aquesta línia». Així mateix, ha valorat el paper de col·lectius i associacions «que han fet possible, una i altra vegada, seguir reivindicant aquest paper que haurien d'haver tingut les institucions fa molts anys».

Sobre el Fòrum per la Memòria Històrica d'Eivissa i Formentera, Armengol ha agraït el seu treball i ha dit ser conscient «que les institucions han arribat molt tard».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.