Setmanari d'informació local - 138 anys

La UOB s'oposa a fer les recuperacions de batxillerat el mes de juny

15727

La Unió Obrera Balear ha explicat aquest dimarts que el director general de Planificació, Antonio Morante, torna a insistir a avançar les recuperacions extraordinàries de 2n de batxillerat a finals de juny per tal de fer les Proves d'Accés a la Universitat en la primera quinzena de juliol

Des de la UOB denuncien que només ha passat poc més de mig any «des que pràcticament la totalitat de la comunitat educativa hi mostràs el seu rebuig, des dels pares i mares o els sindicats de l'escola pública a les associacions d'Escola Catòlica o les Cooperatives de l'Ensenyament».

«Es veu que al director general de Planificació i Centres no li bastà amb l'esculada de l'any passat en què es veié obligat a retirar la seva proposta davant la contundent negativa del món educatiu a aquests avançaments al Ple del Consell Assessor del Calendari Escolar del passat 6 d'abril».

La UOB explica que segons la carta enviada per Morante, en què qualifica l'avançament de dates com una necessitat, aquest canvi no suposaria modificacions en el calendari escolar i, de fet, la convocatòria de reunió per al proper dimecres 29 de novembre no es dirigeix ni als representants del Consell Assessor ni als de la Comissió Tècnica del Calendari Escolar com a tals, com ha estat habitual fins ara.

«Que el senyor Morante consideri que canvis d'aquesta magnitud no formen part del calendari escolar ens sembla d'un cinisme inadmissible i consideram que, en lloc de defensar la comoditat organitzativa de la UIB el que hauria de fer el director general de Planificació és defensar el professorat de secundària, que cada dia es veu més ofegat per tasques burocràtiques, estrès per ràtios excessives, etc. Si la UIB necessita revisar el seu calendari, que ho faci, però no a costa dels professors dels instituts».

Per tant, a la reunió de dimecres i a les que puguin venir després, la UOB continuarà oposant-se a tenir totes les actes de 2n de Batxiller tancades el 30 de juny. «El que necessita el professorat de secundària és poder-se centrar en les classes i no haver de fer corregudes perquè la universitat, on té el seu lloc de feina el conseller, frisa per tenir les llistes d'alumnes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.