Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern espanyol convoca ajudes per arreglar infraestructures afectades pels temporals

15699

El Govern espanyol ha convocat ajudes per un total de 77.205.107,57 euros per arreglar les infraestructures perjudicades pels temporals del 2016 i 2017 a través del Ministeri espanyol de Presidència i per a les Administracions Territorials, a través de la Secretaria d'Estat per a les Administracions Territorials a les quals es podrà cursar sol·licitud fins al 27 de desembre.

La convocatòria d'ajudes està prevista en els acords del Consell de Ministres de 9 i 23 de desembre de 2016 i en el Reial decret Llei 2/2017 i permetrà sufragar el 50 per cent del cost de reparar o substituir infraestructures, equipaments i instal·lacions i serveis de titularitat municipal, així com de la xarxa viària de les diputacions provincials, consells insulars i comunitats autònomes.

Amb aquestes ajudes, que aquest dilluns publica el Butlletí Oficial de l'Estat, es finançarà la reparació de les infraestructures locals afectades per inundacions, pedra, episodis de nevades i fenòmens costaners registrats durant els mesos de juliol, novembre i desembre del 2016 i gener del 2017 a la zona que va ser declarada com a «afectada greument per una emergència de protecció civil».

En concret, les inundacions afectaren a la fi de novembre i principis de desembre de 2016 a Cadis, Huelva, Màlaga, Castelló, València i Alacant. Les tempestes de pedra durant juliol del 2016  afectaren Badajoz i les inundacions entre el 17 i el 23 de desembre al País Valencià, Múrcia, Illes Balears, a Almeria i Albacete. D'altra banda, els episodis de nevades, pluges i fenòmens costaners afectaren entre el 15 i el 23 de gener del 2017 al País Valencià, Múrcia, Illes Balears i a la província d'Albacete.

Per poder optar a aquestes ajudes, les entitats locals afectades disposen fins dia 27 de desembre per remetre les seves sol·licituds de finançament, a través de l'aplicació informàtica Aura2017 disponible al portal d'entitats locals i, en el cas de comunitats autònomes, al portal de comunitats autònomes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.