Setmanari d'informació local - 138 anys

El Servei d’Atenció Integral a la Violència de Gènere va atendre 1.109 persones l’any 2016

15695

El regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina i la directora general de l'àrea, Lucía Segura, han presentat aquest dilluns l'informe d'actuacions en matèria de violència de gènere 2016-2017. Aquesta presentació s'emmarca en el programa d'accions per commemorar el 25 de novembre com a Dia Internacional contra la violència cap a les dones.

Molina ha recordat que l'any 2016 a l'Estat espanyol 44 dones foren assassinades per violència de gènere, 6 a les Illes Balears. «Vull destacar el paper de l'Ajuntament de Palma per liderar aquesta qüestió; ara ja s'estan produint negociacions i nosaltres reivindicam la qualitat dels nostres professionals i dels serveis i per això exigim que se’ns tengui en compte com administració central en la coordinació de les polítiques d'igualtat i especialment pel que fa a la violència de gènere».

Molina ha explicat que al ple del pròxim dijous l'equip de govern presentarà una moció que cercarà el suport de tots els grups municipals per sol·licitar al Govern de l'Estat que compleixi el pacte d'estat de Violència de Gènere. En aquest sentit, el regidor ha detallat que la moció tendrà una línia que fa referència als recursos econòmics, ja que es contempla que s'augmentin en 20 milions d'euros cada any per a tots els Ajuntaments i, també 100 milions d'euros més per a les Comunitats Autònomes.

La moció que es presentarà al ple de dijous demanarà també que es facin modificacions que permetin la contractació de més personal. «Volem que es treguin les limitacions que tenim per a poder contractar personal per atendre millor a les persones víctimes de violència de gènere», ha dit Molina.

El Servei d'Atenció Integral a la Violència de Gènere es divideix en tres programes:

1) Programa d'atenció a víctimes de violència de gènere.
2) Programa d'atenció a fills i filles de víctimes de violència de gènere.
3) Programa d'atenció a persones agressores.

En total en aquest servei s'han atès durant el 2016, 1.109 persones de les quals 407 persones eren noves.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.