Setmanari d'informació local - 138 anys

El duet Jansky mostra la fonètica i musicalitat del català a través de l’electrònica

15693

Jansky ofereix tallers a quatre universitats alemanyes entre el 24 i el 30 de novembre en el marc dels estudis catalans, gràcies a l’Institut Ramon Llull que compta amb el suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

A través de la combinació de poesia i música experimental neix l'electrovèrsia. El duet mallorquí fa temps que va iniciar una gira per diferents universitats, amb l'objectiu d'oferir als estudiants un workshop on poden apendre sobre electrovèrsia. En el workshop parlen del seu projecte, com començaren a fer música d'aquesta manera, què vol dir electrovèrsia, el seu origen i les seves influències literàries i musicals. També ofereixen una introducció a la fonética i la musicalitat de la llengua catalana, així com també una explicació del paper de la música electrònica a l'hora d'expressar-se poèticament.

Després de la introducció teòrica, els estudiants tenen la possibilitat de participar en el procés músical creatiu. Aprenen a samplejar paraules, per tal de compondre cançons a través de la fonètica i de les evocacions dels significats. El duo, que va presentar el seu primer álbum 'Un big bang a la gibrella' l'any 2013, està format per la poetessa Laia MaLo i el músic Jaume Reus. El 2015 publicaren l'album 'ÈÉ' i estan treballant en el següent per a l'any que ve. Fins ara han cantat en català, anglès i rus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.