Setmanari d'informació local - 138 anys

Els pescadors milloren les tècniques més sostenibles en la pesca d'arrossegament

15663
Imatge de la jornada de formació mantinguda amb els pescadors. | CAIB

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca aprofitant una línia d'ajudes del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP) dedicada a promoure millores ambientals en la pesca d'arrossegament ha volgut organitzar, aquest dissabte, una jornada tècnica sobre la implementació de millores ambientals i econòmiques en aquest tipus de pesca mitjançant portes elevades i altres bones pràctiques.

Per això, i per explicar al sector els avanços experimentats en la tecnologia i l'estratègia pesquera, s'ha convidat diversos experts científics de l'Institut Espanyol d'Oceanografia i el Consell Superior d'Investigacions Científiques perquè els «exposessin directament als pescadors els resultats de les seves experiències i recomanacions».

Entre altres temes s'ha parlat sobre la diagnosi actual i les perspectives de futur de la pesca de ròssec, s'ha presentat l'estudi de la capacitat de resuspensió de sediments marins de diferents models de portes d'arrossegament.

També s'ha aprofitat per presentar els resultats del Projecte Portes realitzat a Maó l'experiència en la utilització de portes elevades i panells excloents per reduir els descarts.

Reducció de captures

Un dels punts que ha suscitat més interés, segons ha explicat el Govern, ha estat quan s'ha explicat les modificacions tècniques en les xarxes de ròssec i adaptació per la reducció de captures no desitjades a més de les millores en la comercialització de les captures de la pesca d'arrossegament.

Des de la direcció general de Pesca i Medi Marí es posarà en marxa a principis de l'any que ve una línia d'ajudes que consisteix en una subvenció del 50 % per aquest sistema de les portes pelàgiques i així poder reduir l'impacte de la pesca d'arrossegament, ja que aquestes funcionen sense tocar el fons. «Això redueix l'impacte en l'ecosistema marí i a més es disminueix el consum de combustible un 14 % en la plataforma i un 4 % en el talús», ha sentenciat la conselleria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.