Setmanari d'informació local - 138 anys

#25N: Clam a Palma contra la violència masclista

15665
Imatge de la plaça de Cort durant la manifestació contra la violència masclista d'aquest dissabte. | Metges del Món/Twitter

Milers de persones s'han manifestat aquest dissabte horabaixa a Palma amb motiu del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència Contra les Dones. La marxa, convocada pel Moviment Feminista de Mallorca, s'ha convertit en un gran clam contra les violències masclistes.

La manifestació, sota el lema unitari 'Ens volem vives i lliures de masclismes', ha començat a la plaça de la Porta Pintada i ha recorregut el carrer de Sant Miquel, plaça de Cort i Conqueridor. Durant el recorregut, animat per proclames en contra de la violència masclista, s'han pogut veure nombroses pancartes i banderes amb el denominador comú del color lila.

La marxa ha arribat fins al passeig del Born, lloc en el qual s'ha realitzat una 'performance' de la piràmide contra la violència de gènere. Una mostra «sobre les diferents formes del patriarcat d'exercir violència», segons ha explicat la membre de la plataforma Feministes en Acció, Lourdes Martín.

En finalitzar la 'performance' s'ha repartit una flor per cada dona assassinada. Segons dades facilitades per la plataforma, 90 dones han perdut la vida durant el 2017. És a dir, un total de 872 dones assassinades en els últims set anys.

Lectura d'un manifest

A més, s'ha llegit un manifest en el qual s'ha destacat que a Balears s'han registrat 152 denúncies per abús sexual a nines i 16 denúncies diàries per violència de gènere el 2016. «Unes dades que demostren que el masclisme segueix existint, ens domina i ens oprimeix», han compartit des del Moviment Feminista de Mallorca.

Pel que fa al paper del Govern i de les institucions de Balears, Martín ha apuntat que «s'està fent un esforç, això no es pot negar, però no és suficient». «Es necessiten més campanyes i incidir a l'educació en temes d'igualtat», ha precisat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.