Setmanari d'informació local - 138 anys

Sebastià Taltavull pren possessió de bisbe a la catedral de Mallorca

15653
Les autoritats i el Bisbe Taltavull durant la celebració. | E.P.

El nou bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha pres possessió aquest dissabte a la Seu, en una celebració en la qual han participat nombrosos bisbes i cardenals, sacerdots i més de 3.000 feligresos, entre ells una nodrida representació de Menorca i Barcelona.

Així mateix, a partir de les 11.00 hores el nou bisbe Sebastià Taltavull ha estat rebut pel col·legi de consultors i les primeres autoritats civils, entre les quals es trobaven la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el batle de Palma, Antoni Noguera, entre d'altres.

Posteriorment, el bisbe i els seus acompanyants han entrat en la Seu, que estava plena d'assistents, i el nunci Renzo Fratini li ha lliurat el bàcul. Així, Taltavull ha ocupat la seva càtedra i s'ha convertit oficialment en el nou bisbe de Mallorca.

Benvinguda

Per la seva banda, el degà-president del Capítol Catedral, Teodor Suau, ha dirigit unes paraules de salutació al nou bisbe en nom de l'Església Catòlica de Mallorca. «Sigueu benvingut a la vostra casa», ha expressat.

Taltavull ha llegit un missatge dirigit a tots els presents i ha destacat la necessitat de «crear proximitat i diàleg, tant entre les persones i entre els organismes eclesiàstics com en la societat en general amb les seves institucions».

Així, el nou bisbe ha realitzat una salutació «plena d'afecte» als diocesans presents i a tots aquells que seguien la celebració a través de la ràdio, televisió, Internet o altres vies de comunicació.

Impediment

A més, s'ha dirigit de manera «especial» als que per raó de «malaltia, edat o qualsevol altre impediment han quedat a les seves cases».

Acabada la celebració, Taltavull ha seguit saludant a tots els presents en aquesta missa estacional. A l'acte també han assistit la delegada del Govern a Balears, Maria Salom; el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet; el senador José Ramón Bauzá, entre altres. Finalment, el cor juvenil de la Seu ha entonat durant la cerimònia càntics com 'Glòria', 'Sacerdos et pontifex' i 'Simon Johannis'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.