Setmanari d'informació local - 138 anys

Commemoren la primera manifestació contra la violència masclista a Palma

15629

El Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma han commemorat aquest divendres la primera manifestació contra la violència masclista a Palma, una mobilització feminista que va tenir lloc l'hivern de 1979 per denunciar els brutals assassinats i violacions de tres dones en menys d'un any a Mallorca.

Així mateix, ambdues institucions han volgut retre homenatge a les primeres dones que van sortir al carrer «a denunciar un problema social que avui dia segueix vigent en la nostra societat», segons ha explicat el Consell. Algunes dones, de les més de 200 que van sortir aquell 5 de febrer, han assistit a l'acte de commemoració del dia en el qual els moviments feministes, encapçalats pel Col·lectiu Pelvis, Dones Independents i el Grup per a l'Alliberament de la Dona; van decidir que calia sortir a denunciar la violació i assassinat de Cornelia Magdalena Arends, Kristine Kajvik i Marion Anderson Marshall.

Així, a partir d'aquest divendres a la plaça Espanya es troba una placa que rememora aquell fet. «Les ciutats han de tenir la petjada de les fites i lluites de les dones als carrers i espais públics com per exemple aquesta placa commemorativa» ha declarat la directora general d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Lucia Segura. Per la seva banda, la membre del Col·lectiu Pelvis, Jimena Jiménez, ha estat l'encarregada de llegir un manifest que ha rememorat que era el que estaven vivint les dones en aquells moments.

Finalment, a l'acte hi han assistit el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado; la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón; i la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, entre d’altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.