Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol destaca la feminització dels estudis de medicina on el 77% són dones

15609

La presidenta del Govern, Francina Amengol, ha destacat la feminització dels estudis de la Facultat de Medicina de la Universitat de les Illes Balears (UIB), que compten amb un 77 per cent de dones matriculades. «Aquesta facultat ja és una realitat i hi ha moltes dones que aposten per aquesta facultat», un exemple «d’economia de coneixement» i de «noves oportunitats per als joves», ha expressat la presidenta.

Així s'ha mostrat Armengol abans d'iniciar la visita a la Facultat situada a l'Hospital Universitari Son Espases, on ha estat rebuda pel rector de la UIB, Llorenç Huguet, qui ha ressaltat que compten amb una «tecnologia d'avantguarda». La presidenta ha reconegut la «fi de l'època de retallades» i la «lluita» portada duita a terme pel Govern per «apostar per la recerca». «Les paraules s'han convertit en fets, i els compromisos en una realitat», ha afirmat Armengol.

Per la seva banda, Huguet també ha insistit a destacar el nombre de dones que han optat per aquests estudis «de molta qualitat» i ha esmentat la necessitat de realitzar col·laboracions amb altres universitats, com per exemple amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En aquesta línia, el rector ha argumentat la impossibilitat de la posada en marxa de la recepció de cadàvers per tenir una «capacitat reduïda», per la qual cosa són necessàries aquestes col·laboracions.

Actualment, el primer curs de medicina compta amb un total de 56 alumnes matriculats, dels quals 30 procedeixen de les Illes. En el segon i darrer curs hi ha 62 alumnes matriculats, amb 36 de les Balears. Finalment, a l'acte també han assistit el conseller d'Educació i Universitat, Martí March; la consellera de Salut, Patrícia Gómez; la gerent de la Facultat, Antònia Fullana; i l'equip deganal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.