Setmanari d'informació local - 138 anys

Inca dóna el sus a la programació d'activitats reivindicatives del 25N

15597

Des de l'àrea d'Igualtat d'Inca s'ha dissenyat un programa d'activitats amb motiu del 25 de novembre, dia contra la violència de gènere. La penjada de la banderola commemorativa d'aquesta data per part de representants de totes les forces polítiques del Consistori ha servit per donar el sus als actes que es tancaran el pròxim 17 de desembre. «Des del principi Inca s'ha implicat amb aquesta i altres celebracions perquè pensam que, malauradament, encara són dates que s'han de reivindicar, aquest és un dels motius perquè tenguem per primera vegada una àrea d'Igualtat», ha declarat Maricarmen Oses, regidora d'Igualtat. A més durant tot el matí se celebra III Taula rodona: dades d'atenció a les víctimes de violència de gènere del municipi d'Inca amb la participació de tècnics del departament de serveis socials municipals, l'Espai Dona, Creu Roja i Guàrdia Civil.

El passat 20 de novembre, durant el plenari extraordinari, el Consistori va aprovar per majoria una declaració institucional en la qual es fa esment que la violència contra les dones és una terrible xacra social que no cessa malgrat els esforços de molts agents socials, especialment el moviment feminista, i de les mesures duites a terme per les administracions públiques. Així mateix, l'Ajuntament d'Inca es compromet de manera ferma i conscient a treballar en aquest camí, prioritzant l'atenció de les víctimes de violències de gènere i els seus fills i filles i mobilitzant tots els recursos necessaris i la informació existents.

La pròxima setmana, el 29 de novembre, a l'Espai Dona es realitzarà el Taller: «Eduquem en igualtat». Es tracta d'una activitat de coeducació i prevenció de la violència de gènere des de l'àmbit familiar, dirigida a pares i mares. L'1 de desembre el Museu del Calçat acollirà el Debat de gènere intergeneracional «què no has pogut fer o què has pogut fer pel fet de ser dona» moderat per Laura Berjau de l'empresa Atenzia. El 12 de desembre es podrà gaudir del taller «Tips per una bona convivència. Prevenim la violència de gènere», a càrrec de Creu Roja Joventut i adreçat a joves d'entre 12 i 16 anys. Finalment el 176 de desembre, al Casal de Cultura, es presenta l'obra de teatre «4 dones, quatre vides», a càrrec de la companyia TeatrEros. «Tenim una programació molt completa en la que hem intentat tocar el màxim de franges d'edat per tal de transmetre els missatges d'igualtat a totes les generacions», ha explicat Oses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.