Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears, el País Valencià i Catalunya tramiten conjuntament l’informe sobre la CELROM

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports va elaborar un informe de compliment de la CELROM sobre el període 2014-2016

15543

Les Balears, Catalunya i el País Valencià han enviat conjuntament el cinquè Informe sobre la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries (Celrom) al Consell d'Europa en el qual exposen que la seva aplicació per part de l'Estat espanyol és «reiteradament irregular i en segons quins àmbits clarament deficient».

Segons ha explicat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, la Celrom és un tractat europeu aprovat a Estrasburg el 5 de novembre de 1992 pel Consell d'Europa per promoure les llengües regionals o minoritàries d'Europa. Per la seva banda, l'Estat espanyol va signar la Carta el 1992; el 2001 la va ratificar i, en conseqüència, a continuació va passar a formar part de l'ordenament jurídic espanyol.

Cada tres anys, el Consell d'Europa demana un informe de compliment de la Celrom a Espanya, que al seu torn ho demana a les regions amb llengües oficials diferents de l’espanyol. Les direccions generals de Política Lingüística del Govern del territori catalanoparlant enviaren al juliol el cinquè Informe de compliment que avalua el període 2014-2016.

D'altra banda, durant la reunió que dugueren a terme els directors generals de Política Lingüística s’acordà enviar els tres informes de compliment conjuntament en versió anglesa al Consell d'Europa perquè aquest pugui valorar directament el grau de compromís real que adquireix l'Estat espanyol en relació amb la llengua catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.