Setmanari d'informació local - 138 anys

El turisme com a font per generar ocupació

15533

L'activitat turística mundial és un dels sectors econòmics que creix amb major rapidesa. Durant els darrers anys, la demanda de serveis relacionats amb el turisme ha anat en augment en diferents racons del món.

Un estudi de l'Organització Mundial de Turisme (OMT) va constatar que en el 2016 les arribades de turistes internacionals van augmentar un 3,9%, fins a situar-se en els 1.235 milions de viatgers a tot el món. La xifra va representar un increment de 46 milions de turistes que van pernoctar, en comparació de la mateixa estadística corresponent al 2015.

El 2016 va representar el setè any consecutiu de creixement sostingut del sector, després de la crisi econòmica i financera mundial ocorreguda en el 2009.

Respecte a les regions, Àsia i el Pacífic han comandat el creixement de l'arribada de turistes amb un 8%. Àfrica també ha evidenciat un repunt important amb una pujada del 8%, com en les Américas (4%) i Europa (2%).

El cas d’Europa

En el cas europeu, les nacions que més visitants reben són França, l’Estat espanyol, Itàlia i Alemanya. La capital francesa és una de les ciutats que més viatgers rep al món gràcies, entre altres aspectes, a la Torre Eiffel i al Museu del Louvre.

Del costat espanyol, Barcelona va ser la que més visitants va rebre durant el 2016, amb un total d'11.709.411 turistes. Una altra de les zones que va despuntar va ser l'emblemàtica Costa Daurada, a la província de Tarragona.

Amb 80 quilòmetres de litoral i 60 belles platges, el lloc atreu milions de viatgers tots els anys, la qual cosa representa un gran mercat per al lloguer de cases i viles per a grups grans, segons expliquen els especialistes del portal litoral.es.

Un lloc molt concorregut és Portaventura, un exitós parc temàtic situat en els municipis tarragonins de Vilaseca i Salou. A més, el lloguer d'apartaments amb Litoral.es s'efectua de forma ràpida i segura.

L'usuari només ha d'entrar a la pàgina i triar una de les destinacions: Miami Playa, Cambrils, La Pineda, Ametlla de Mar, Hospitalet de I’infant i Salou, notificar la data d'arribada, de sortida, i informar sobre quants adults i nens conformen el grup familiar, per comprovar la disponibilitat segons els dies de l'estada.

«Oferim immobles per llogar, amb els quals es pot descobrir la Costa Daurada amb les millors condicions de qualitat, preu, varietat d'immobles i facilitats per efectuar la reserva», expliquen els experts des de la seva pàgina web.

Destinació: Mallorca

Un altre punt de la geografia amb alta demanda de visitants és l'illa de Mallorca. Amb prop de 900.000 habitants, és la segona illa més poblada de l’Estat espanyol, després de Tenerife.

Segons un informe de l'Institut Nacional d'Estadística, el passat mes de juliol es van allotjar a Mallorca més turistes que a tota la costa andalusa. Això es tradueix amb les següents xifres: 1.216.655 de viatgers es van allotjar en hotels de l’illa, mentre que 1.198.979 ho van fer en hotels d'Andalusia.

A l'hora de cercar hotels a Mallorca, la primera opció la té la pàgina cooneelee.com, que compta amb un complet catàleg d'hotels tot inclòs a Mallorca. Al portal hi ha tota la informació per gaudir d’uns dies inoblidables en aquest paradisíac destí.

Les ofertes d'hotels a Mallorca es poden conèixer de primera mà al portal, ja que és possible comparar preus per facilitar la planificació de la travessia a realitzar.

La dinàmica del turisme a l’illa és molt superior, per exemple, al registrat en les dues majors illes de Canàries, a les quals doblega en el que fa a la quantitat de persones que cerquen uns dies de distracció.

Cases de vacances

Un servei que segueix guanyant popularitat al món del lloguer de cases de vacances és el que s'ofereix a través de la plataforma Airbnb. Aquesta és una empresa de programari que es dedica a mostrar l'oferta d'allotjament a particulars i que segueix guanyant molta popularitat des de la seva creació en el 2008.

Per treure millor profit a les promocions que realitza aquesta companyia, el personal expert de cuponcodigodescuento.com ofereix els codis de descompte Airbnb, o cupons Airbnb, per tenir una experiència més completa.

És a dir, amb un cupon airbnb es poden obtenir importants rebaixes a l'hora de llogar cases, apartaments o cabanyes.

La proposta que porta l'empresa és pràctica, ja que és un lloc en el qual milers de persones comparteixen informació, calendaris i fotografies per organitzar viatges i, alhora, estalviar doblers en les properes vacances.

Un dels avantatges de Airbnb és que ofereix als usuaris la possibilitat que siguin ells els qui triïn la classe d'allotjament que desitgen per al seu viatge.

«La gran quantitat de codis promocionals disponibles permet no solament comptar amb els preus reduïts, sinó la possibilitat d'escollir amb antelació el lloc on es passaran els dies de vacances», informen a través de la pàgina.

I és que el turisme representa una activitat vital per a diverses economies internacionals que han sabut incentivar-ho amb intel·ligència. La OMT ha assenyalat que l’Estat espanyol rep a l'any més de 65 milions de turistes estrangers, la qual cosa la situa en el tercer lloc de països més visitats, solament per darrere de França i els Estats Units.

L'impacte de les activitats derivades del turisme representa un 11% del Producte Intern Brut espanyol (PIB), la qual cosa reflecteix la gran quantitat de capital que capta la nació per concepte de viatges de plaer.

La correcta canalització d'aquests recursos permetrà que l'atenció al visitant sigui sempre de qualitat, la qual cosa generarà més visites i nous fons per a l'expansió del turisme com a generador d'ocupacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.