Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort presenta un projecte per connectar El Terreno amb el Passeig Marítim

15517

L'Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de l'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dimarts un avantprojecte per a la connexió i millora de l'accessibilitat entre el barri El Terreno i el Passeig Marítim. Així ho ha anunciat el regidor de l'àrea, José Hila, que ha explicat que la proposta compta amb finançament de fons europeus Feder (dins de l'Estratègia de Desenvolupament Sostenible i Integrat, del Pla Litoral Ponent).

Les primeres actuacions que s'executaran durant el 2018 serà la connexió de la plaça Remigia Caubet amb la zona de la Quarentena, que es farà accessible. El seu pressupost és de 488.947,16 euros i ambdues actuacions es faran a través del Patronat Municipal de l'Habitatge RIBA. 

«El Terreno és un barri separat de la mar, volem recuperar aquesta connexió. Aquestes primeres accions que durem a terme ens permeten començar a treballar en aquest sentit, són les més clares i aquelles que més ens demanaren els veïnats», ha dit el regidor. Es tracta de la tercera actuació inclosa dins de l'estratègia de desenvolupament que es desenvoluparà durant 2017 i 2018. Les altres dues són l'expropiació de l'antiga discoteca Zhivago, uns tràmits que ja s'han iniciat, i la recuperació de la porta de Son Catleret.

Per dur a terme aquest avantprojecte es va convocar un concurs de mèrits i ofertes que va guanyar la UTE Aquitectes formada per Joan J. Fortuny i Xavier Andreu. La proposta es divideix en tres línies d'actuació, tal com ha va explicar l'arquitecte Juan J. Fortuny. D'aquesta manera, «es recuperarà la connectivitat vertical del barri amb la recuperació de les escales històriques, es millorarà la transitabilidad a peu amb la recuperació d'arbrat als grans espais i es treballarà la connectivitat del front marítim», segons Fortuny.

Es començarà per aquesta darrera línia d'actuació, que al seu torn s'ha dividit en tres àmbits que inclouen set connexions. El primer àmbit en el qual s'actuarà comprèn l'eix que va de la plaça Remigia Caubet a la Quarentena, plaça Mediterrani i plaça Gomila. A Remigia Caubet s'instal·laran equipaments esportius i per a nins i nines, mentre que es millorarà l'accés a la Quarentena.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.