Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB proposa dur aigua depurada a la llacuna del Parc Natural de l’Albufera del Grau

15469

El GOB de Menorca ha proposat la possibilitat de dur aigua depurada a la llacuna del Parc Natural de l’Albufera del Grau entre les mesures a tenir en compte en el Pla Rector d'Ús i Gestió de la zona que es tramita per gestionar millor la relació de les activitats humanes amb l'espai protegit.

Des de l'organització ecologista han remarcat que una de les qüestions «més preocupants» per al futur del Parc Natural és l'arribada d'aigua dolça. En aquesta línia, han apuntat que durant l'estiu es fa entrar aigua de mar en la llacuna de l’Albufera perquè no s'assequi a l'excés durant els mesos d'estiu. No obstant això, han assenyalat, que aquesta mesura aporta molta salinitat, la qual cosa va en detriment dels organismes que viuen a la zona.

Per això, el GOB ha indicat que es podria plantejar un futur projecte per dur part de l'aigua depurada que es produirà pròximament en la nova estació depuradora de les urbanitzacions del nord de l’Illa. «L'aigua de les urbanitzacions és d'origen domèstic, sense presència de contaminants industrials», han manifestat.

D'altra banda, l'organització també ha demanat un control «més exhaustiu» de la gestió dels purins, ja que a la llacuna arriben un excés de nitrats. En aquest punt, han proposat una inspecció per assegurar que les fosses de purins quedin separades de la recollida d'aigües pluvials i que l'abocament intencionat es consideri una falta greu.

Entre les mesures a incloure en el Pla Rector d'Usos i Gestió del Parc Natural de s'Albufera donis Grau, el GOB demana la prohibició dels perdigons de plom o la caça de tords amb escopeta. Així mateix, sol·liciten definir en cada ramaderia un espai on poder deixar els cadàvers del bestiar per alimentar als ocells necròfags, així com que l'asfaltat de camins o que el canvi d'usos d'edificacions requereixi un informe ambiental.

Els ecologistes exigeixen també que es delimiti una zona per a la pesca professional exclusiva amb nanses així com que hi hagi una zona de reserva integral per facilitar la recuperació d'algunes espècies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.