Setmanari d'informació local - 138 anys

Demanen que s'augmenti l'exigència del coneixement de català per al carnet municipal de taxista

15467

Una veïna de Palma ha denunciat aquest diumenge, segons explica el Diario de Mallorca, haver estat expulsada d'un taxi després de parlar-li en català a la taxista. Segons ha explicat, la taxista li va dir que consentiria que li parlassin en català al seu taxi i l'ha convidada a portar-la de nou a la parada o a baixar del vehicle.

La passatgera del taxi assegura que denunciarà els fets, que tenen lloc poc dies després de l'expulsió de dues menorquines d'un vol de Vueling per la mateixa raó.

Arran de fer-se públiques aquestes discriminacions per raó de llengua, són molts els ciutadans, organitzacions i empreses que s'han pronunciat al respecte.

En aquest cas, Ràdio-Taxi Ciutat ha mostrat la seva opinió a través de les xarxes socials. L'empresa ha expressat la seva solidaritat amb aquelles persones «que pateixen actituds discriminatòries per utilitzar la llengua pròpia». A més, han apuntat que és responsabilitat de l'Ajuntament «actuar amb aquest tema i qualsevol altre tema que faci malbé la imatge del sector».

Per finalitzar, des de Ràdio-Taxi Ciutat han aprofitat per demanar «una modificació del criteri amb les proves d'accés al carnet municipal de taxista que augmenti l'exigència del coneixement del català».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.