Setmanari d'informació local - 138 anys

Primeres passes per a la creació de la policia autonòmica de les Balears

15403

El Parlament ha aprovat una sèrie d’esmenes en el marc de la nova Llei de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

Una d’elles és en relació a la creació del cos de policia autonòmica de les Illes, ja que la reforma de l’Estatut d’Autonomia estableix la competència de les Balears en aquest sentit. La proposta aprovada de Més per Menorca especifica que el disseny estructural i funcional del cos de policia autonòmica «s’ha d’ajustar als principis d’idiosincràsia, identitat i servei a la ciutadania [...] amb especial consideració a la pluriinsularitat, alhora que s’orienta a la proximitat, el respecte a la diversitat i el servei a una societat oberta i plural, formada per ciutadans i ciutadanes iguals en drets».

El diputat i portaveu parlamentari Nel Martí ha explicat que també s’ha aprovat la creació de l’Escola de Seguretat Pública de les Illes Balears, que assumirà les funcions que fins ara feia l’Escola Balear d’Administració Pública. Martí ha explicat que la nova escola «neix amb vocació d’oferir una oferta de formació per als policies homologada pel Ministeri». Alhora, «promourà convenis i acords amb institucions docents i públiques, en especial amb la Universitat de les Illes Balears, amb l’objecte de poder homologar els cursos i programes de formació policial amb les titulacions acadèmiques exigides per a l’accés a les distintes escales o categories».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.