Setmanari d'informació local - 138 anys

Sant Sebastià és la festa més ben valorada per la ciutadania, segons l’enquesta de Cort

15321

La regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade i la historiadora de l’art Aina Ferrero Horrach, del col·lectiu Mutus que assesora  l’Ajuntament de Palma en la confecció del cartell musical de la Revetla de Sant Sebastià 2018 han explicat aquest dimarts els resultats de l’estudi de públic que s’ha fet durant les darreres setmanes.

L’estudi es basa en una mostra de 1027 persones de les quals 505 varen respondre a les enquestes a peu de carrer i a diferents indrets de Palma.

Ferrero Horrach ha explicat que aquesta enquesta atorga un «aprovat alt» a la Revetla i ha detallat diferents aspectes i conclusions de l’estudi:

  • La gran majoria dels ciutadans/anes ha assistit a la Revetlla de Sant Sebastià els darrers 5 anys i té intenció d’assistir-hi enguany
  • Els ciutadans joves són aquells més interessats a asistir-hi, a mesura que augmenta l’edat, l'interès decreix per motius personals o per fugir de les aglomeracions
  • La Revetlla és una festa ben valorada pels ciutadans/anes tot i que aquests consideren millorable la programació musical
  • L’ambient és allò que més agrada
  • Els ciutadans /anes s’estimen més moure’s per les diferents places en lloc de quedar-se a una plaça en concret
  • Hi ha demanda de programació als barris perifèrics
  • El Pop Rock és l’estil preferit dels enquestats
  • La música clàssica i els èxits dels 60 i 70 són estils amb demanda per part de la població més gran
  • Els palmesans i palmesanes no tenen hàbits culturals musicals consolidats 

L’estudi, de fet, detalla que els estils musicals que es troben més a faltar a la Revetla  serien Pop, Rock, indie i rap. També la major demanda per millorar la Revetla seria «ampliar dies de festa, millorar els concerts i aglomeracions».

Conclusions per la regidoria

Frade ha recordat que l’objectiu màxim de Participació Ciutadana és que la gent se  senti orgullosa de les seves festes i que les senti pròpies. «Volem que els palmesans i palmesanes sentin les festes com a pròpies, que la gent senti orgull de les festes i que els atrapin al carrer», ha dit.

La regidora ha explicat quines són les conclusions que extreu la regidoria. «Amb aquest estudi detectam les necessitats de la ciutadania}, ha dit. Frade ha explicat que per la seva àrea són importants tres conclusions: «ens trobem amb una bipolaritat de població, tenim una minoria amb una exigència musical molt alta que ens demana més qualitat, i després, tenim un gran gruix de població sense tanta consideració musical i que ens demana programació als barrris i estils musicals que ara no hi són com la música clàssica, la música dels anys 60/70 i el hip-hop o el rap», ha dit. «Hem de treballar per consolidar la programació», ha explicat. Frade ha recordat que l’enquesta realitzada mitjançant  www.tufaspalma.cat  indica resultats molt similars. «La nostra web ens dona una mostra de població acurada», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.