Setmanari d'informació local - 138 anys

La traductora i activista xinesa Tienchi Martin-Liao guanya el VIII Premi Veu Lliure-PEN Català

15287

La traductora i activista xinesa Tienchi Martin-Liao ha guanyat el VIII Premi Veu Lliure-PEN Català, segons han anunciat aquest dilluns la presidenta del PEN, Carme Arenas i el conseller de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca Miguel Ángel María Ballester.

El lliurament del premi s'ha celebrat a Can Saura, i ha comptat amb la presència del vicepresident del PEN Català a les Balears, Miquel Àngel Llauger, que ha mantengut una conversa amb l'autora.

Segons expliquen, aquest guardó es lliura a un escriptor que hagi patit o pateixi persecució per les seves paraules i s'emmarca dins de la celebració del Dia Internacional de l'Escriptor Perseguit, amb el qual es vol sensibilitzar la ciutadania sobre els casos de vulneració del dret a la llibertat d'expressió a tot el món.

Tienchi Martin-Liao (1947) és una autora i traductora xinesa que ha dedicat la seva vida a la defensa dels drets humans i la llibertat d'expressió a la Xina. Nascuda a Nanjing ha estat educada a Taiwan i Alemanya on viu des de l'any 1970.

Martin-Liao ha escrit i traduït llibres sobre cultura i societat xinesa, i sol aparèixer en mitjans dels Estats Units i internacionals com a experta en la situació dels drets humans a la Xina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.