Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern aprova la creació del Consell de la Indústria de les Balears

15237

El Consell de Govern d'aquest divendres ha aprovat el decret que regula les funcions i el règim intern del Consell de la Indústria de les Balears. L’objectiu principal d’aquest òrgan és estimular el consens i la unitat d'acció en matèria de política industrial, així com coordinar els interessos públics i privats que conflueixen en aquesta matèria.

Segons ha informat la portaveu de l'Executiu balear, Pilar Costa, la creació del Consell d'Indústria està previst en la Llei d'Indústria de les Balears, aprovada a finals de juny per unanimitat de tots els partits representats en el Parlament. A més, ha explicat que es tracta d'un òrgan col·legiat, adscrit a la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, amb funcions consultives i d'assessorament de l'administració de les Balears en relació amb la política industrial.

En concret, les funcions del Consell seran:

  • Conèixer i emetre informes sobre els projectes de reglament que afectin a la política industrial i sobre les seves possibles modificacions.
  • Proposar l'adopció de mesures per a la promoció i el desenvolupament de la indústria balear.
  • Informar dels plans i programes amb incidència en el sector industrial de les Balears, així com dels projectes industrials estratègics.
  • Donar resposta a les demandes del sector i impulsar la comunicació i la coordinació entre la iniciativa pública i la privada.

Així mateix, el Consell tendrà potestat per:

  • Informar sobre els assumptes relacionats amb la política industrial que la conselleria competent en aquesta matèria sotmeti a la seva consideració.
  • Emetre informes i efectuar propostes a iniciativa pròpia.
  • Crear comissions temàtiques, sectorials o territorials.

Composició del Consell

En concret, el Consell de la Indústria estarà compost per una presidència, una vicepresidència, una secretària i 22 vocals. Segons han informat, es preveu que la presidència del Consell estigui ocupada per la persona titular de la conselleria competent en política industrial, mentre que la vicepresidència correspondrà a la persona titular de la direcció general competent en la matèria i la secretària recaurà en un funcionari del departament jurídic de la mateixa conselleria. Les institucions i els agents econòmics i socials relacionats amb el sector estaran representats a través dels vocals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.