Setmanari d'informació local - 138 anys

La UOB acusa la Conselleria d'Educació d'ocultar les ràtios d'aula

15215

La Unió Obrera Balear (UOB), sectorial d'Ensenyament, acusa la Conselleria d'Educació d'ocultar les ràtios d'aula dels centres educatius, que han sol·licitat des del 26 d'abril.

«En una primera resposta la Conselleria només ens va proporcionar les dades globals a les Balears, no desglossades per cada centre, com sí ho va fer l'octubre de 2016». En aquella ocasió les dades li varen servir a la UOB per constatar «que el curs passat dos de cada tres centres públics d'infantil i primària tenien grups per damunt de la ràtio màxima de 25 alumnes, per denunciar el cas de 13 centres a Inspecció de Treball, i perquè el Servei de Prevenció de Riscos Laborals hagi instat la Conselleria a reduir ràtios i fer un estudi per complir les superfícies mínimes per alumne».

El silenci a una segona petició feta des de la UOB, va dur al sindicat a recórrer a la Direcció General de Transparència, i «fa uns dies hem rebut una resolució del conseller Martí March amb una llista de matrícula que tampoc es desglossa per nivells a cada centre, cosa que impedeix conèixer les ràtios per grup. Davant aquesta opacitat reiterada hem presentat reclamació a la Comissió per a la resolució de reclamacions en matèria d'accés a la informació pública».

Des de la UOB adverteixen al conseller March: «Ens trobarà al seu costat si planta cara a Madrid amb valentia per l'espoli fiscal, que condemna les Balears a la manca d'escoles i docents i al rècord estatal de barracons. Però si pretén maquillar la realitat mitjançant l'ocultació de dades i continua carregant tot el pes de les deficiències que patim sobre l'esquena dels treballadors, no cedirem en les nostres denúncies».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.