Setmanari d'informació local - 138 anys

Cultura recorda el centenari de la Revolució Russa

15213

L’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística recordarà el centenari de la Revolució Russa amb un cicle que combina cinema i conferències. 100 anys de la revolució russa es durà a terme del 15 de novembre al 16 de desembre al Teatre Catalina Valls i a la Biblioteca Ramon Llull. El cicle compta amb la col·laboració de les Fundacions Darder Mascaró.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha recordat que la Revolució Russa «va canviar els fonaments del món d’aquella època, prèvia a la Gran Guerra, i els seus efectes arribaren fins a Mallorca». Carrió ha agraït la col·laboració de les Fundacions Darder Mascaró i de la professora d’Història del Cinema a la Universitat de les Illes Balears (UIB), Magdalena Brotons.

Programa
El cicle contempla la projecció de tres pel·lícules, que es podran veure els tres dimecres que queden de novembre al Teatre Catalina Valls. Totes tenen com a eix central Rússia i tracten diverses temàtiques: la Revolució d’Octubre a través dels ulls d’Eisenstein i el film “Octubre” (15 de novembre); la participació soviètica a la segona Guerra Mundial amb “La infantesa d’Ivan” (22 de novembre) i l’era postsoviètica amb “Leviatan” (29 de novembre).

A més, el 15 de desembre a la Biblioteca Ramon Llull es projectarà una pel·lícula, “Mare”, ambientada durant la Revolució Russa de 1905. Després, es farà una conferència i un col·loqui a càrrec del doctor en Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, Pelai Pagés, en relació a la Revolució Russa. El 16 de desembre continuaran les xerrades amb dos temàtiques: la dona durant la Revolució Russa, amb la catedràtica en Història Contemporània de la Universitat Jaume I Rosa Monlleó, i la Revolució i el dret d’autodeterminació, a càrrec del doctor en Història de la Universitat de les Illes Balears Antoni Marimon. En acabar les conferències es presentaran els cinc volums d’obres de Lenin en català.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.