Setmanari d'informació local - 138 anys

La Misericòrdia acull aquest divendres un cicle de debat sobre prospeccions petrolíferes

15201

El centre cultural La Misericòrdia acollirà aquest divendres a partir de les 18:00 h un cicle de xerrades sobre prospeccions petrolíferes, la protecció del corredor de migració de cetacis i el renou submarí. Segons han explicat en un comunicat el Consell de Mallorca i Aliança Mar Blava, a l'acte es debatrà sobre l'amenaça de les prospeccions d'hidrocarburs actualment en tramitació per  Mallorca i la resta de les Balears.

A més, es parlarà de la importància ecològica del Corredor de Migració de Cetacis de la demarcació marina llevantí-balear i el creixent problema de la contaminació acústica submarina. Igualment, a Palma es realitzarà una taula rodona, moderada per la periodista d’IB3 Marina Hereu, en la qual intervindran el catedràtic de Física de la Terra de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Damià Gomis, el biòleg especialista en mamífers marins, Txema Brotons, el coordinador del Secretariat Tècnic de l'Aliança Mar Blava, Carlos Bravo, i la consellera insular de Medi ambient, Sandra Espeja.

Dissabte a Inca i Artà

El dissabte el cicle tendrà lloc, a les 11:00 h en el Museu del Calçat d'Inca, i a les 18:00 h a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal Na Batlessa d’Artà. En tots els casos, a més de les presentacions de diversos ponents es projectarà el documental 'Sonic Sia' que tracta el problema de la contaminació acústica submarina, produït principalment per les activitats de cerca d'hidrocarburs, la navegació marítima i les maniobres militars amb soners.

Aquest documental ha estat guanyador de nombrosos premis en festivals internacionals de cinema científic i sobre medi ambient com el Princeton Environmental Film Festival, Wild and Scenic Film Festival o el Sant Francisco International Ocean Environmental Film Festival.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.