Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell aprova crear el Museu Marítim de Mallorca

15199

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous la creació d'un consorci, liderat per la institució insular i amb el suport del Govern, que permetrà la creació d'un Museu Marítim, que no serà un centre museístic a l'ús. El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha explicat que l'objectiu és que hi hagi diferents centres que ensenyin els diferents vessants del patrimoni marítim i «aquesta diversificació passa per la descentralització física del projecte».

En aquest sentit, han comunicat que a curt termini se situarà un espai de referència a Ses Voltes, que es complementarà amb el llac del parc del Mar, que serà un museu a l'aire lliure. Posteriorment, en una segona fase s'ampliarà la xarxa amb diferents espais situats al port de Palma. «El projecte, vol implicar al conjunt de la societat mallorquina i, per això, preveu la signatura de convenis amb diferents ajuntaments per incorporar altres centres que podrien situar-se en fars, drassanes o varadors», ha explicat Ensenyat. A més, el Consell ha recordat que des de la desaparició del Museu Marítim de Balears (1972) no ha existit cap entitat museística o similar que s'hagi fet càrrec d'aquesta responsabilitat.

Pressupost
El Museu comença amb una aportació de 250.000 euros que el Consell de Mallorca contempla als Pressupostos de 2018 i amb una altra aportació de 75.000 euros del Govern. A més de la cessió de l'espai de Ses Voltes, l'Ajuntament de Palma està pendent d'una aportació econòmica. De la mateixa manera, l'Autoritat Portuària ha mostrat el seu interès a col·laborar cedint espais i recursos econòmics. Segons el Consell, amb aquest pressupost, el consorci podria estar operatiu a principis de 2018 o a la fi de 2017.

Els objectius bàsics del consorci seran investigar, conservar, recuperar i difondre el patrimoni marítim i portuari de Mallorca, així com el llegat històric que suposen totes les activitats relacionades amb el mar i els ports, i estimular i fomentar els treballs que tractin sobre aquests.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.