Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB celebra la posada en marxa del projecte d’ampliació del Parc Natural de Llevant

15093

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha celebrat aquest dilluns l'acord aconseguit entre el Govern i els ajuntaments d'Artà i Capdepera per posar en marxa un procés de participació ciutadana amb l'objectiu de definir l'ampliació del Parc Nacional de la Península de Llevant.

Segons ha informat el grup ecologista, les tres administracions han arribat a un acord per impulsar l'ampliació del Parc Natural de la Península de Llevant. A més, el GOB ha recordat que fa uns mesos l'Ajuntament d'Artà es va pronunciar per unanimitat a favor de l'ampliació del Parc Natural.

En aquest sentit, han animat a la Conselleria i als ajuntaments a treballar «des d'ara i sense més demora per aconseguir un parc amb el màxim consens possible, marítim i terrestre, amb un àmbit suficient com per donar cobertura a altres figures de protecció que en aquests moments ja són vigents, com el Lloc d'Interès comunitari (LIC), la Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i la Reserva Marina i, evidentment, preveure una dotació suficient de recursos per fer possible la seva gestió adequada».

D'altra banda, també han recordat que «el 2003 el Parlament a instàncies del Govern del PP presidit per Jaume Matas, va retallar el Parc declarat dos anys abans i ho va reduir en més d'un 92 per cent de la seva extensió original, passant de 21.507 hectàrees a 1.671».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.