Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern obrirà un procés participatiu per ampliar el Parc Natural de Llevant

15085

El Govern i els Ajuntaments d'Artà i Capdepera han acordat obrir un procés de participació per ampliar el Parc Natural de la Península de Llevant. El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, i el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, s'han reunit aquest dilluns al parc amb els batles d'Artà i Capdepera, Manolo Galán i Rafel Fernández.

El director general ja s'havia reunit anteriorment amb els representants dels ajuntaments, que havien comunicat el seu interès en l'ampliació. L'objectiu d'aquesta trobada és fixar la línia de treball per a la proposta de la futura ampliació del Parc Natural de la Península de Llevant. En aquests moments es començarà a debatre la proposta, que la Conselleria vol treballar «amb el consens de tots els implicats».

El conseller Vidal ha manifestat «el compromís polític d'ampliar el Parc», però ha matisat que és necessari aconseguir l'ampliació «amb consens i diàleg, i amb la participació des del primer moment dels dos actors principals, els dos ajuntaments». Vidal ha declarat que en la reunió «s'han començat a discutir els límits, l'àmbit i els objectius d'aquesta ampliació».

El conseller ha explicat que es començarà amb uns tallers, en els quals els ajuntaments ajudaran a identificar a les persones interessades i els col·lectius que participaran en la redacció del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals. Per la seva banda, el director general, Miquel Mir, ha demanat als dos alcaldes que «ajudin a aconseguir i garantir el suport social dels seus municipis, ja que això facilitarà molt més la tramitació i l'aprovació final de la proposta d'ampliació».

Tots dos batles s'han mostrat satisfets amb la proposta i han valorat que es comenci aquest procés participatiu amb els ciutadans. De fet, el batle de Capdepera, Rafel Fernández, ha manifestat el desig que la proposta arribi a les zones que ja estan protegides, ZEPA, LIC i ANEI, i el batle d'Artà, Manolo Galán ha declarat que encara que es parteix d'una experiència anterior «que no va ser bona», ara «no es tracta de posar un límit més, sinó de donar una qualitat al límit que es posa».

El Parc Natural de la Península de Llevant, situat a la zona nord-est de Mallorca, i les reserves naturals de cap de Ferrutx i cap del Freu declararen el novembre del 2001. Un any després, es va reduir la superfície fins a les 1.407,09 hectàrees terrestres actuals, les que corresponen íntegrament a propietat pública.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.