Setmanari d'informació local - 138 anys

FOLC i ExLL: «L'aplicació de la justícia no és un assumpte intern dels estats»

Ambdues institucions exigeixen justícia i llibertat per als presos polítics

15083

La Federació d’organitzacions per la llengua catalana (FOLC) i Enllaçats per la Llengua han acusat l'Estat espanyol d'exercir un «abús de poder» i han exigit justícia, llibertat per als presos polítics i l'abolició de l'article 155 a Catalunya.

En aquest sentit, han manifestat el seu suport a la societat civil catalana, als presidents i socis d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea nacional Catalana, al Govern legítim de Catalunya, «que una part és a l'exili i l'altra part roman empresonada a Madrid», i a les institucions catalanes com són la Generalitat i el Parlament de Catalunya.

Segons han manifestat aquest dilluns, les entitats consideren que el Govern espanyol ha duit a terme un acte «d’autoritarisme i repressió». «Sabem que la Justícia haurà d'admetre els fets reals i no els inventats, que són els que consten en el relat, que consideram fals i ple de mentides, del fiscal Maza», han assegurat. En aquest sentit, han afegit que la jutgessa, que ha decretat presó incondicional per Junqueras i set consellers, «s'ha basat en l'informe fals del fiscal per fer-ho, un informe que no descriu els fets reals».

Des de la FOLC i Enllaçats han defensat que la veritat i la realitat dels fets «guanyarà i no podrà ser ignorada pels poders que volen xafar la democràcia i aturar tot un poble que treballa per la igualtat de drets entre les persones, el dret a decidir el mateix futur d'una forma democràtica i pacífica i la llibertat d'un poble».

«Exigim el restabliment de la Generalitat i de la democràcia, la implantació de l'estat de dret amb una veritable separació de poders i feim una crida perquè, persones, entitats, grups socials, polítics i culturals es pronunciïn davant uns fets injusts i manipulats», han sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.