Setmanari d'informació local - 138 anys

Matas s'enfronta a partir d'aquest dimarts al seu sisè judici pel Palma Arena

15065
L'expresident del Govern, Jaume Matas, assegut en el banc dels acusats. | E.P.

L'expresident del Govern, Jaume Matas, s'enfrontarà, a partir d'aquest dimarts, al seu sisè judici dins de la macrocausa del Palma Arena; en concret serà jutjat per les peces 13 i 14, que han estat agrupades, i que estan relacionades amb el patrocini del mundial de ciclisme.

Tant la Fiscalia com l'Advocacia de la Comunitat demanen un any i sis mesos de presó per a Matas i una inhabilitació total de 17 anys per la peça 14, que investiga el patrocini del mundial a través d'un conveni presumptament irregular de 350.000 euros d’Ibatur a l'agència Nimbus.

El Ministeri Fiscal creu que es va contractar Nimbus per un total de 845.000 euros però que després de considerar insuficient la quantitat rebuda, l'empresari a càrrec de l'empresa -que ha mort- va demanar a Matas més diners. Després d'això l'expresident i exministre d'Aznar hauria ordenat una transferència de 350.000 euros a Ibatur perquè després, mitjançant un conveni, se li transfereixi els diners a Nimbuss.

Respecte a la peça 13, relacionada amb la contractació de la campanya de publicitat d'aquest campionat, la Fiscalia no acusa perquè considera que no es va produir cap delicte. No obstant això, l'Advocacia ha citat l'exgerent d’Ibatur, al que li demana una pena de 900 euros de multa.

D'aquesta manera, serà la sisena vegada que Matas s’assegui en el banc dels acusats, després del judici del cas Nóos, el dels discursos escrits pel periodista Antony Alemany, el de la contractació fictícia de la seva dona, Maite Areal, a l'hotel Valparaiso; el de la contractació dels arquitectes del velòdrom i el de l'avantprojecte de l'Òpera de Calatrava.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.