Setmanari d'informació local - 138 anys

«El que succeeix a Catalunya afecta a la resta de l'Estat, especialment a les Balears»

15041

L’Assemblea Sobiranista de Mallorca i l'STEI Intersindical s'han reunit aquest divendres per «intercanviar punts de vista» així com «propostes sobre diverses qüestions de l’actualitat social i política».

Segons han informat, ambdues entitats coincideixen a titllar de «preocupants els moments que vivim», tant pel «retrocés dels drets democràtics més bàsics» com per la «impossibilitat d’aprofundir en l’autogovern dins el marc de l’Estat espanyol». L'STEI Intersindical i l'ASM estan d’acord en que el que succeeix en el Principat de Catalunya «afecta molt» a la resta de l’Estat, «i molt especialment a les Illes Balears i Pitiüses, i al País Valencià».

En aquest sentit, les dues organitzacions veuen necessari «mantenir la fermesa de tota la ciutadania illenca davant qualsevol atac al nostre autogovern, veuen inviable l’Estat de les Autonomies per manca de democràcia i per l’espoli fiscal, i advoquen per assolir un nou marc més propici per a la prosperitat dels treballadors i treballadores, tant de Mallorca com de la resta d’illes».

L’STEI Intersindical, per la seva banda, ha remarcat la importància «d’encarar els reptes d’aquest escenari social i polític de manera unitària per part totes les entitats socials i partits polítics de país». Per l’altra, l’ASM ha manifestat el seu agraïment a la feina de la comunitat educativa, «per la seva gran tasca en la formació de les generacions futures en el pensament crític i l’ensenyament de la nostra llengua».

Així mateix, tant l’ASM com l'STEI Intersindical veuen «amb bons ulls» la possibilitat de mantenir reunions periòdiques per tal «d’intercanviar impressions» i col·laborar en allò que ambdues entitats estimin oportú. Tant l’assemblea com el sindicat veuen «indestriable» en l’actual moment «l’acció» i el «posicionament polític».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.