Setmanari d'informació local - 138 anys

La UOB denuncia Educació per «incomplir» el dictamen de riscos laborals

15035

La Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, ha denunciat la Conselleria d'Educació a Inspecció de Treball per «incomplir» les indicacions del Servei de Prevenció de Riscos Laborals, que l'insta a «augmentar el nombre de docents d'acord amb les ràtios i amb l'especial dificultat de l'alumnat NESE», «en un termini no superior a diversos mesos», a les 13 escoles públiques denunciades el passat 28 de març.

Des de la UOB denuncien que aquest curs la Conselleria «continua assignant docents de suport a mitja jornada» als centres amb ràtios d'aula que superen «els límits legals», «una mesura que ja es va demostrar insuficient el curs passat», han lamentat. «Tal com queda reflectit a l'informe del Servei de Prevenció, perquè els suports no arriben a tots els grups ni a totes les matèries, ni solucionen la manca d'espai a les aules», han afegit.

En aquest sentit, han recordat que l'informe recull una «queixa majoritària respecte a l'espai físic» i «constata» que als 13 centres «hi ha 21 aules en total que no compleixen la superfície mínima legal per alumne» (2 m2 a 2n cicle d'infantil i 1,5 m2 a primària). Per això, han criticat que, malgrat que els tècnics insten a «fer un estudi per adequar el nombre d'alumnes a l'espai necessari», «en qüestió de diverses setmanes», no els consta que s'hagi duit a terme d'ençà que el Servei de Prevenció va lliurar l'informe a la Conselleria a finals de juny.

Amb tot, han denunciat les declaracions a premsa Director General de Planificació qui ha considerat «suficients» les mesures adoptades. Des de la UOB critiquen que «ni la Conselleria ni Inspecció de Treball no ens han facilitat els documents que ho acreditin», tot i que els han demanats des de fa un mes, asseguren. Igualment, assenyalen que tampoc se'ls ha facilitat les dades de ràtios actualitzades per nivells i centres que també demanaren fa uns mesos.

Des de la sectorial expliquen que la Direcció General de Planificació els facilità les ràtios per nivells i centres educatius «per primera i darrera vegada» l'octubre del 2016. «Les xifres poden haver augmentat, tenint en compte que el balanç final del curs passat va ser d'uns 1.500 alumnes més i a finals de setembre d'enguany s'havien matriculat 2.132 alumnes nous» han finalitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.