Setmanari d'informació local - 138 anys

Abril considera «prudent» que el president Carles Puigdemont no hagi anat a declarar

14997

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Parlament, David Abril, ha qualificat de «prudent» que el president, Carles Puigdemont, no hagi declarat aquest dijous davant l'Audiència Nacional espanyola, malgrat la seva citació.

Després de la junta de portaveus d'aquest dijous, Abril ha lamentat que aquest assumpte pugui «acabar amb violència als carrers» i ha recordat que, tal com es va dir, «Puigdemont tornarà a Espanya quan hi hagi garanties d'un judici just», ja que en l'actualitat «no n'hi ha».

En aquest sentit, ha dit que el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, que ha denunciat el cas, ha estat «reprovat pel Congrés» i que la jutgessa que li ha citat a declarar, la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, «li fa cas totalment».

Per la seva banda, la portaveu de Podemos en el Parlament, Laura Camargo, ha lamentat que s'estigui utilitzant a la Fiscalia «com a braç de l'Executiu per anar per la força». D'aquesta manera, ha insistit que la solució està en el «diàleg» i que la seva «solució des del minut u és la d’un referèndum pactat amb garanties» i que «les sortides» del conflicte «han de ser polítiques».

A més, ha censurat que la justícia es posi de perfil amb alguns i ha citat a Rato, Soria i Urdangarin i amb uns altres «usi tota la força d'una llei que aquesta sent estirada fins a nivells perillosos».

D'altra banda, el portaveu del PSIB, Andreu Alcover, ha assenyalat que li sembla «malament» que Puigdemont no hagi declarat en l'Audiència Nacional espanyola perquè si et criden «s'ha d'anar, ja que si no es fa es produeix una disfunció dins de tot el procediment de la justícia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.